Selda Bağcan - İlk Yılları

 Veteriner hekim Selim Bağcan ve ilkokul öğretmeni Fevziye Bağcan 1940'lı yılların başında geldikleri Muğla'dan 1951 yılında ayrılırlar. Bu süre içinde Saburhane Camii'nin karşısındaki Rumlardan kalma Apostol Han'da (önceden Rum okuluydu ) eğitim faaliyetini Sürdüren Cumhuriyet İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Fevziye Bağcan ve Muğla'da Veteriner hekim olarak görev yapan Selim Bağcan çiftinin Muğla'da 14 Aralık 1948 tarihinde Havva Selda ve 1950 yılında da Havva Selda'nın küçük kardeşi Serter dünyaya gelmiştir.


Ünlü sanatçı Selda Bağcan 2018 Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ında Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda verdiği konserinde " Ben Muğla doğumluyum. Muğla’da Kızıldağ diye bir yer var orda doğmuşum. Daha sonra babamın işleri gereği buradan ayrılmışız. Ben bir yağmurlu havada doğmuşum. Doğduğum gün çok yağmur yağmış ve sel gibi su varmış. Bu yüzden o gün bana “Selda” ismini koymuşlar” demişti.
1951 Yılında Muğla'dan ailenin tayini Van'a çıkar.1957 yılında veteriner hekim Selim Bağcan bir köy ziyaretinde tifoya yakalanır ve bir hafta sonra vefat eder.

Geleceğin büyük sanatçısı henüz 9 yaşında öksüz kalır.Bu süre içinde ilkokul müsamerelerinde şarkı söyler ve trampet takımında çalışır.
Müzik'ten hiç kopmayan ünlü sanatçı Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olduğu yıl ilk plağı olan "Katip Arzuhalim yaz Yare Böyle ve Mapushane İçinde Mermerden Direk " plağını çıkarır .Bunu "Tatlı Dillim" ve " Mapusanelere Güneş Doğmuyor" plağı izler.. Aynı yıl çıkardığı "Adaletin bu mu Dünya " ile " Çemberimde Gül Oya " şarkılarıyla henüz 23 yaşındayken Türk halkının gönlünde taht kurar.


Hikayelerden haberdar olmak için e-mail adresinizi girin.

Delivered by FeedBurner

http://facebook.com/adnycl.blog          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk'ün az bilinen nadir fotografları

İzmir'in Semt Adları Nereden Geliyor

Bir Bornova Hikayesi

Haftanın Günlerinin Kelime Anlamları

Muhtar Çakmağı Hikayesi