Türkiyenin En Uzun Şarkısı

 Ahmet Selçuk İlkan, 


sokaklarda kanlı olayların sürdüğü ama henüz '80 ihtilalinin yapılmadığı günlerde yazıp bitirdiğini' söylüyor şarkının güftesini. Bestekarı da ahengini hiç bozmadan notaları giydirir bu güzel ve uzun sözlerin üstüne. Yalnız ve güzel ülkenin en uzun şarkısı böylece can bulur.


Yarım saatlik süresiyle Kahır Mektubu'nu geçen, müzik envanterine girmiş bilinen yalnızca iki eser var dünya üzerinde, ikisi de İngiliz rock grubu Jethro Tull imzalı: "A Passion Play (Bir Tutkulu Oyun)-45 dakika ve Thick As A Brick (Tuğla Kadar Kalın)- 43 dakika" Fakat onlar da part 1-2 olarak aynı albümün iki ayrı yüzünde yer alıyor, bizim kasedin tek yüzünde çalan, sar sar dinle bir Kahır Mektubumuz etmiyorlar.

Bizim bahtımız karadır, gecelerimiz karadır, kaşlar karadır, trenimiz bile karadır; gecikir hep, hatta belki hiç gelmez. Ama ne kadar içli olursa olsun bu yükü ağır şarkıları, dudağımızın kenarına buruk bir gülümseme kondurarak söylemeyi başarmışızdır milletçe; "Çile bülbülüm çile"de coşar oynarız biz.

Kahrolurken neşelenmek… Bir tutam sevinci bile keder dolu şarkılarda aramak, bu ülkenin yazgısı galiba… Hep kahır mı çekmeye geldik bu dünyaya? Ne zaman bitecek bu azap? Hiç mi gülmeyecek bizim de yüzümüz? Kahır Mektubu'ndan altı sene sonra, Cem Karaca sürgünden döndü ülkesine ve bir tek o yeter dedi artık, isyan etti bu bedbaht gidişe: "Hep kahır, hep kahır, hep kahır, bıktım be…"







Hikayelerden haberdar olmak için e-mail adresinizi girin.

Delivered by FeedBurner

http://facebook.com/adnycl.blog          

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mekke Allah'ın evi

Atatürk'ün az bilinen nadir fotografları

Haftanın Günlerinin Kelime Anlamları

Asıl adı Adela'ydı

Hüseyin Baradan ve eşi Hayriye Baradan

Şarap şişeleri neden 750 ml ?

Atatürk'ü Anlatan En İyi Kitaplar

Muhtar Çakmağı Hikayesi

Küçük bir kızın hikayesi

Putin’in Hikayesi