Cahit Sıtkı Tarancı - Hasta

 Cahit Sıtkı Tarancı


Felç geçiren Cahit Sıtı Tarancı, konuşma yeteneğini yitirir...Ünlü şairi Cavit Orhan Tütengil , 1 şubat 1955 tarihin de Diyarbakır' daki baba evinde ziyaret eder...Tütengil o gün yaşadıklarını , duygularını " Yenilik dergisinin Mart sayısında şairin hasta yatağında ki fotoğrafıyla birlikde yayımlar...İşte o tarihi fotoğraf ve Tütengil'in o yazısından paragraf..
"konuşulanları anlıyor, fakat cevap veremiyor. Ağzı var dili yok..Biricik tepkisi gülümsemek veya ağlamak..Kendisine son bir kaç ay içinde yayınlanan şiir kitaplarından söz ettim, ilgiyle dinledi.Şair adları geçtikçe de yüzünde gülümseme dolaştı..O , sadece susuyor..Anacığı yanıbaşında oturuyor..Sessizlik, salonun mırıltılarını hissettirdikçe aklımdan parça parça mısralar geçiyor.Üzüntü veren mısralar..
Yüzüne baktığımda sanki' Ah ,aklımdan ölümüm geçer diyor "....
Cahit Sıtkı Tarancı bir yıl sonra tedavi için gönderildiği Viyana' da son nefesini verecek , sosyoloji profesörü olacak olan Cavit Orhan Tütengil ise yirmi dört yıl sonra, 7 Aralık 1979 evinden üniversiteye giderken katledilecektir..Şair ve bilim insanın anılarına sonsuz saygıyla....






Tekin Deniz on Twitter: "Tarık Buğra yazmış "Cahit Sıtkı Tarancı,ağır hasta  imiş"… "


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Atatürk'ün az bilinen nadir fotografları

İzmir'in Semt Adları Nereden Geliyor

Bir Bornova Hikayesi

Haftanın Günlerinin Kelime Anlamları

Muhtar Çakmağı Hikayesi